Haku

E-ainestot

E-aineistot Fredrikakirjastojen asiakkaille. Lainaaminen edellyttää kirjastokorttia ja PIN-koodia.

Biblio

Biblio

Biblio-palvelusta löytyy e-kirjoja ja e-äänikirjoja päänsääntöisesti ruotsiksi, mutta myös suomeksi että muilla kielillä.

Biblion e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. Biblion e-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. Biblio-sovelluksessa voit kuunnella äänikirjoja myös ilman verkkoyhteyttä.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Lainausaika on 28 päivää. Voit lainata 4 kirjaa kuukaudessa.

Miten se toimii?

Palvelun toimintaohjeet löytyvät Biblion sivuilta Näin se toimii-otsikon alta.

Biblio-sovellus

Biblio-sovelluksesta löydät helposti e-kirjat ja e-äänikirjat. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta (AppStore tai Google Play).

Ellibs e-material för barn och unga

Ellibsin lasten- ja nuortenkirjat

Ellibs-palvelusta löytyy nykyään pääosin lapsille ja nuorille suunnattuja e-kirjoja ja e-äänikirjoja suomen ja ruotsin kielillä. Ne aikuisten kirjoja, jotka vielä löytyvät palvelusta katoavat siitä mukaan kun niiden lisenssit päättyvät. Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löytyvät Ellibsin sivuilta.

E-kirjat

Ellibsin e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista.

E-äänikirjat

Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Ellibs-sovellus

Ellibsin sovellus voi hankkia sovelluskaupasta (App Store tai Google Play). Kun avaat sovelluksen ensimmäistä kertaa, valitset listalta Vaasa ja Fredrika ja kirjaudut sisään kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Erillistä Ellibs-tiliä ei tarvitse luoda.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Sinulla voi olla korkeintaan 5 lainaa yhtäaikaisesti. Voi valita laina-ajaksi 28 päivää, 7 päivää tai 1 päivä, ja lainoja voi myös palauttaa.

E-lehdet

Pressreader

E-lehtipalvelu Pressreader tarjoaa sanomalehtiä ja aikakauslehtiä eri puolilta maailmaa. Kirjautumalla sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla pääset lukemaan Pressreaderin koko lehtivalikoimaa ilman rajausta.

Palvelun verkkosivut ja sovellus toimivat pääsääntöisesti englannin kielillä, mutta valikoimasta löytyy e-lehtiä sekä suomeksi että ruotsiksi.

Valitsemalla Browse (sovelluksessa) tai Catalog (verkkosivulla) löydät eri kategoriat, ja voit suodata lehtiä kielen tai ilmestymismaan mukaan.

Kirjaudu sisään

Käy osoitteella www.pressreader.com tai lataa Pressreader-sovellus sovelluskaupasta.

Valitse Sign in, sen jälkeen Library or Group

Etsi oma kirjastosi. Helpoin tapa on kirjoittaa kunnan nimi hakukenttään.

Kirjaudu sisään kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Käyttäjätiliä ei tarvitse luoda.

Pysyt kirjautuneena 30 päivän ajan samalla laitteella. Tämän jälkeen sinun täytyy kirjautua sisään uudestaan.

Käytä Pressreader ilman sisäänkirjautumista

Voit myös käyttää Pressreader-palvelua omalla puhelimella tai tabletilla ilman sisäänkirjautumista kun käyt kirjaston tiloissa ja olet liittynyt kirjaston langattomaan verkkoon. Avaa sovellus tai käy Pressreaderin verkkosivuilla. Näytöllä näkyvä vihreä kahvikuppi osoittaa, että olet liittynyt kirjaston Pressreader-hotspottiin, ja voit ladata lehtiä laitteellesi. 72 tunnin ajan kirjastokäynnin jälkeen voit ladata rajattoman määrän lehtiä, myös kotoa.

Pressreader on saatavilla kaikissa Fredrikaverkostoon kuuluvissa kunnissa.

Laina elokuvia

Viddla

Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla

Viddla on saatavilla kaikissa Fredrikaverkostoon kuuluvissa kunnissa.

Tee näin:

Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia.

Lainarajoituksia

Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

Ikärajat

Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Et voi lainata elokuvaa, jonka ikärajaa et täytä. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivuilla.

Kieli

Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää.

Jatka katselua myöhemmin

Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu.

Elokuvat telkkariin

Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista. Täältä löydät lisää tietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla.

Vain Suomessa

Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.