Haku

E-ainestot

E-aineistot Fredrikakirjastojen asiakkaille. Lainaaminen edellyttää kirjastokorttia ja PIN-koodia.

Biblio

Biblio

Biblio-palvelusta löytyy e-kirjoja ja e-äänikirjoja päänsääntöisesti ruotsiksi, mutta myös suomeksi että muilla kielillä.

Biblion e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. Biblion e-äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä. Biblio-sovelluksessa voit kuunnella äänikirjoja myös ilman verkkoyhteyttä.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Lainausaika on 28 päivää. Voit lainata 8 kirjaa kuukaudessa.

Miten se toimii?

Palvelun toimintaohjeet löytyvät Biblion sivuilta Näin se toimii-otsikon alta.

Biblio-sovellus

Biblio-sovelluksesta löydät helposti e-kirjat ja e-äänikirjat. Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta (AppStore tai Google Play).

Ellibs

Ellibs

Suomalaisen e-kirjapalvelun Ellibsin kautta voit lainata suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä e-kirjoja. Ellibsin e-kirjoja voi ladata tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Osaa e-kirjoista on mahdollista lukea myös online-tilassa eli verkkoyhteydellä ilman lukuohjelman lataamista. Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa ja edellyttää jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Lainausehdot

E-kirjoja ja e-äänikirjoja lainaamaan pääsevät kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat, joilla on oma PIN-koodi. Asiakas voi valita laina-ajaksi 7 tai 28 päivää. Kirjoissa voi olla vain yksi yhtäaikainen lainaaja per kirja. Lainassa olevia kirjoja voi varata. Asiakkaalla voi olla max. 5 yhtäaikaista lainaa ja 7 varausta.

Miten se toimii?

Ohjeet eri laitteille ja lukuohjelmille löytyvät Ellibsin sivuilta

Kokeile Ellibs-sovellusta

Fredrika-kirjastojen Ellibs-kokoelma on kokonaisuudessaan käytettävissä Ellibs-sovelluksessa.

Tietoa sovelluksesta:

Sovellukseen kirjaudutaan Fredrika-kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Valise sisäänkirjautumsen yhteydessä Vaasa ja Fredrika

Sovellus toimii Android- ja iOS-laitteilla.

Voit selata sovelluksessa e-kirjakokoelmaa, lainata, varata ja lukea e-kirjoja sekä kuunnella e-äänikirjoja.

Oma Kirjahylly toimii myös ilman verkkoyhteyttä sekä ladattujen äänikirjojen että e-kirjojen osalta. Lainaaminen ja lataaminen vaativat verkkoyhteyden.

Saat halutessasi ilmoituksia varauksista, suosituksista ja uutisista. Ilmoitukset voi tilata sovelluksen Omat asetukset -sivulta.

Sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta (AppStore tai Google Play).

Laina elokuvia

Viddla

Viddla on suoratoistopalvelu, joka toimii kirjastokortilla ja pin-koodilla

Viddla on saatavilla näissä Fredrikaverkostoon kuuluvissa kunnissa:

Korsnäs
Kristiinankaupunki
Luoto
Maalahti
Mustasaari
Närpiö
Pedersöre
Pietarsaari
Uusikaarelpyy
Vöyri

Tee näin:

Aloita valitsemalla elokuva. Voit suodattaa sisältöä Elokuvat-sivulla, jossa saat rajattua valikoiman muun muassa kohderyhmän ja genren mukaan. Kun olet löytänyt sopivan elokuvan, klikkaa sen kansikuvaa ja sitten Katso elokuva-painiketta. Valitse listalta kirjastosi, kirjaudu kirjastokortin tunnuksella ja PIN-koodilla. Vahvista lainaus. Nyt voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin tahdot seuraavan 48 tunnin aikana. Viddlaan tulee säännöllisesti uusia elokuvia.

Lainarajoituksia:

Voit lainata korkeintaan kolme elokuvaa kuukaudessa. Kirjasto on budjetoinut tietyn kokonaismäärän elokuvalainoja kuukautta kohden. Jos lainaaminen ei onnistu ja saat virheilmoituksen, kirjaston kuukausibudjetti on täyttynyt. Tässä tapauksessa lainaaminen toimii taas kuukauden vaihduttua.

Ikärajat:

Kuten kirjastoissa yleensä, Viddlassa on kuvaohjelmalakiin perustuvat ikärajakäytännöt. Voit tutustua elokuvien ikärajoihin Suomessa KAVI:n sivuilla.

Kieli:

Kun katsot elokuvaa, voit vaihtaa tekstityksen kieli klikkaamalla hammaspyörää.

Jatka katselua myöhemmin:

Mikäli laina-aikaa on jäljellä, voit jatkaa katselua myöhemmin samalla tai toisella laitteella. Viddlassa ei ole erillistä kirjautumispainiketta. Jatkaaksesi katselua, etsi elokuva uudestaan ja kirjaudu samoin kuten lainatessa. Viddla muistaa, että elokuva on jo lainattu.

Elokuvat telkkariin:

Viddlalla ei ole erillistä sovellusta smart-televisioille, mutta elokuvia pääsee katsomaan esim. Chromecastin tai AirPlayn avulla. Voit tietysti myös katsoa elokuvia suoraan tietokoneesta tai tabletista. Täältä löydät lisää tietoa siitä, miten Viddla toimii eri laitteilla.

Vain Suomessa:

Viddlan elokuvia ei voi katsoa Suomen rajojen ulkopuolella.